Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Турнір Алієва в Ірпені

Среда, 04 Января 2012, 14:52

В Ірпені наприкінці року відбувся турнір на честь пам'яті Гейдара Алієва

ІІІ турнір з вільної боротьби на честь пам'яті загальнонаціонального лідера Гейдара Алієва у Дні Солідарності азербайджанців світу пройшов у Національному університеті державної податкової служби України. У турнірі взяли участь більше 200 спортсменів, які представляли команди Росії, Молдови, Білорусі, Азербайджану та України.
Перед офіційним відкриттям змагань його організатори та почесні гості,  народний депутат України від Партії регіонів, ректор Національного університету ДПС України Петро Мельник, Надзвичайний i Повноважний Посол Азербайджану в Україні Эйнулла Мадатли, Голова Державної служби молоді та спорту Равіль Сафіуллін, президент Міжнародної громадської організації "Інститут азербайджанства" Олег Крапівін, міський голова Ірпеня Володимир Скаржинський,  поклали квіти до пам'ятника вченій-офтальмологу, академіку Заріфе ханум Алієвій у Парку дружби Ірпеня.
Місце проведення турніру вибране не випадково, адже Податковий університет є одним із найпотужніших у країні за кількістю тренувальних програм та підготовки спортсменів. Крім того, у межах підготовки до Євро 2012 спортивний комплекс університету модернізується за європейськими стандартами і стане тренувальною базою для команд. "Розвиток спорту – це один з пріоритетних напрямів навчального закладу, а студенти-спортсмени Національного університету державної податкової служби України неодноразово виборювали перемогу на Всеукраїнських та Міжнародних чемпіонатах і турнірах", – сказав Петро Мельник на прес-конференції, яка відбулась після відкриття турніру.  За його словами, сьогодні університет є потужною базою для підготовки спортсменів вищого рівня. "Зокрема, з вільної боротьби було підготовлено більше 10 майстрів спорту, у секціях з вільної боротьби займаються більше 100 спортсменів. На даний момент у Національному університеті ДПС України навчаються 2 кандидати на участь в Олімпійських Іграх у Лондоні", – додав народний депутат України, ректор Петро Мельник.


Організатори спортивного заходу наголосили на тому, що основною метою проведення турніру є укріплення дружніх зв'язків між спортсменами різних міст та країн, популяризація вільної боротьби та підвищення спортивної майстерності спортсменів. Вільна боротьба в Україні має давні і славні традиції, а перші секції в країні з'явились у 30-х роках XX століття. На сьогодні вільною боротьбою в Україні займаються біля 30 тис. спортсменів.

 

http://ukrwrestling.com/